Marcus Ericsson staat onder druk van Sauber. Volgens ingewijden wil Ferrari van Sauber volgend jaar een junior-team maken. Ferrari wil het Zwitserse team een flinke korting op de motoren geven als het Ferrari-talenten Charles Leclerc en Antonio Giovinazi in de auto zet.

Dat Formule 2-leider Charles Leclerc volgend jaar voor Sauber rijdt lijkt al een zekerheidje. De Monegask maakt dit jaar veel indruk in de Formule 2 en was bij tests in de Ferrari Formule 1-bolide snel. Leclerc lijkt de vervanger te worden van Pascal Wehrlein.

Antonio Giovinazzi reed dit jaar de eerste twee Grand Prix voor de geblesseerde Wehrlein. Nu rijdt de Italiaan als vrijdagcoureur bij Haas.

Marcus Ericsson rijdt sinds 2015 voor Sauber en wordt gesteund door de Zweedse investeerders van Sauber. De investeerders zouden echter interesse hebben in de extra steun van Ferrari waardoor de positie van Ericsson onzeker is geworden. Ericsson staat niet te boek als groot talent, de Zweed scoorde dit jaar nog geen WK-punten.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.