Charles Leclerc zette de snelste tijd in de tweede Vrije Training voor de GP van Oostenrijk, maar de actie kwam van twee rode vlaggen voor zware crashes van Max Verstappen en Valtteri Bottas.

Na iets meer dan een half uur ging Verstappen in bocht 10 achterstevoren en klapte hard in de bandenstapels. Het betekende meteen het einde voor de sessie van de Nederlander. Na 10 minuten oponthoud gingen de coureurs de baan weer op maar dit keer was Bottas de klos. De Fin kreeg onderstuur in Rauch (Bocht 6) en overcorrigeerde een beetje geholpen door de harde windvlagen die Spielberg teisterden. Daardoor vloog zijn Mercedes vooruit van de baan een bandenstapel in. Na de klap werd Bottas nog even in het ziekenhuis nagekeken.

De timing van de crashes zorgden ervoor dat de rest van het veld op een cruciaal moment binnenstond, namelijk in de tijdspanne dat er simulaties op snelheid gedaan worden. En het was nog niet afgelopen. Na de tweede onderbreking ging ook Sebastian Vettel er in bocht 10 af, maar hij bleef op wat sterker afgesleten banden na schadevrij. Lance Stroll reed nog een vleugel stuk, de Renaults kampten met DRS-systemen die niet tegen zijwind kunnen en Sainz hobbelde even door het grind. Van de Spanjaard is bekend dat hij door het wisselen van onderdelen een gridstraf ontvangt, het is nog onduidelijk of dat ook voor Verstappen en Bottas geldt.



Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!