Volgens Helmut Marko zijn de 2019-banden de oorzaak van de problemen bij Ferrari en Red Bull Racing met het in de juiste window krijgen van het rubber.

Alleen Mercedes kan goed met de banden overweg.

Dus wordt er aangedrongen op verandering. Zes teams zijn voor een verandering die Pirelli in een paar weken door kan voeren, zo mocht Speedweek de consultant van Red Bull Racing parafraseren.

Maar vier –Mercedes (uiteraard, FR) en haar klantenteams plus McLaren–  zijn er tegen. Het moeten er zeven zijn om de verandering door te brengen.

Toch kwam het al in Oostenrijk tot een vergadering omtrent de banden. Bij een goedkeuring zou Pirelli er klaar voor zijn om nieuwe banden te (her)introduceren vanaf de Grand Prix van België.

Zover kwam het niet.

Alle teambazen waren aanwezig, inclusief Marko.

Toch werd een terugkeer naar de banden van 2018 andermaal afgewezen.

Bij een stemming bleek 50 procent voor en 50 procent tegen de terugkeer naar de het oude rubber te zijn, zo meldt Motorsport.com.

Verder zou Sebastian Vettel wel een beetje klaar zijn met het doe bij de Formule 1 omtrent regels, banden etc.

Laten we gewoon niet meer stemmen en gewoon alle macht bij Ross Brawn leggen., aldus de Duitser die daarmee aansluit bij de visie van Max Verstappen aan, die eerder dit weekend woorden van soortgelijke strekking had.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!