Hoe saai de vorige Grote Prijzen waren, zo spannend was de grote Prijs van Monaco.

De start gaf al de toon aan, door een probleem met de Toyota van Panis werd de race al enkele minuten uitgesteld.

Eindelijk was het dan zover, de GP van Monaco kon van start gaan.
De start was een echte nagelbijter, Sato wierp zijn bolide in het midden en zette jacht op de rode Ferrari van Schumacher, Sato liet zien dat hij geen schrik had van de zesvoudige wereldkampioen en gaf de bolide van Schumi nog een tikje, gelukkig zonder al te veel erg.

Een start zonder noemenswaardige incidenten, beide Renaults namen het voortouw en wisten zich uit de voeten te maken van al wat komen zou. Sato die voor R�ikk�nen en Michael uitreed had al van bij de eerste rondes te maken met een probleem aan de motor, enkele rondjes later was de motor van Sato de aanleiding tot het eerste incident.

Door de rook van de ontplofte motor ging Coulthard op de rem staan en vloog Fisichella achterop de wagen van Coulthard, Fisichella werd de lucht ingeworpen en kwam op zijn kop terecht.

Wat kunnen we hierover zeggen, moesten ze bij BAR Sato niet meteen binnengeroepen hebben toen ze het probleem zagen aankomen? Wellicht kon er misschien een rode vlag situatie uitgevaardigd worden, maar wie ben ik om hierover te oordelen.

Weer ging het enkele ronden rustig, buiten de opgaves van enkele wagens viel er niet zo veel te beleven, zoals we gewend zijn in Monaco. McLaren moest het stellen met nog ��n wagen in de race, maar weer mocht het niet baten, ook Kimi moest opgeven vanwege een probleem aan de motor.

De tweede safety car mocht uitrukken vanwege het incident tussen Fernando Alonso en Ralf Schumacher.
Ralf kreeg een blauwe vlag omdat Alonso in aantocht was en in de tunnel wou Alonso de Duitser inhalen, maar Alonso moest op het vuile gedeelte van de baan en kwam in aanraking met de barri�res, gevolg dat de jonge Spanjaard zijn race voorbij was.

Terwijl de safety car op het circuit haar werk deed gingen Montoya,Trulli en Button de pits in, Michael Schumacher bleef buiten en nam daarmee de eerste plaats voor zijn rekening, welliswaar achter de safety car.
Na de pitstops van bovengenoemde piloten kwam Montoya achter Michael terecht.
Weer in de tunnel was het alsof Michael een braketest deed, het gevolg hiervan was dat Montoya de Ferrari wou ontwijken en terwijl hij dat deed kwam Montoya terecht tegen de wagen van Schumacher.
Schumi kwam hierdoor in aanraking met vangrails, Michael kon zijn zwaar gehavende wagen toch nog in de pits krijgen, maar toch moest de Duitser opgeven.

De laatste tien rondes waren ongetwijfeld de meest spannende van de GP, het gevecht tussen Trulli en Button was een verademing ten opzichte van de vorige GP�s.
Button wist iedere ronde iets korter bij te komen, maar het mocht niet baten voor de Brit.

Trulli heeft verdiend gewonnen en Button moest tevreden zijn met een tweede plek.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter