David Coulthard was niet te spreken over BAR-Honda. Hij beschreef het team als onvolwassen en na�ef en duidde hen aan als de oorzaak van het ongeval tussen hem en Fisichella. Volgens de Schot was het ongehoord dat BAR Sato met een rokende motor liet rondrijden.

Niet veel later begaf de Honda motor het helemaal, terwijl de motor een immense rookwolk over het circuit strooide. Deze rookwolk vormde plaatselijk een dichte mist, waardoor de aanstormende rijders geen steek meer konden zien. Het gevolg was een chaos, waarin de Sauber van Fisichella achterin de McLaren van Coulthard klapte en zilverpijl als schans gebruikte. De wagen van Fisichella koos vervolgens het luchtruim om daarna een paar meter verder op zijn kop te landen. Gelukkig raakte niemand gewond.

“Ik ben serieus gefrustreerd, want Sato�s motor was al aan het roken in de openingsronde en het is te riskant om hiermee verder te rijden in de straten van Monaco,” vertelde een vrij razende Coulthard. “Ik ben hiermee geen vrienden aan het maken, maar ik maak gewoon een professionele waarneming van de feiten. Als men professioneel gehandeld zou hebben dan zou men de wagen van Sato niet hebben laten racen. Dit is een bewijs dat BAR nog een jong en onvolwassen team is. Daarentegen heeft ons team besloten Kimi�s wagen uit de race te halen omdat er problemen waren met de motor. Dat was een verstandige beslissing.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter