Grote kans dat de eerste Grand Prix in Mexico sinds 1992, eens spektakel wordt. Denkt u maar eens terug aan de eerste race op het spekgladde asfalt van Austin.

Precies!

Dat staat de heren ook te wachten op het geheel vernieuwde baan van Autodromo Hermanos Rodriguez. Zo ook Max Verstappen. Ik ben nog nooit in Mexico geweest, begint Verstappen over de zeventiende Grand Prix van 2015. De baan is voor iedereen nieuw. Ik heb er alleen nog maar in de simulator gereden. Dus het zal een flinke uitdaging worden.

En toch zou Verstappen junior het niet erg vinden als het in Mexico ook zou regenen. Pirelli is volgens enkele collega’s van Max wat te conservatief geweest vanwege het nieuwe asfalt. Daardoor zal het moeilijk zijn om de banden op temperatuur te krijgen en houden.

Vooral omdat Toro Rosso met minder downforce moet rijden om de nog altijd te zwakke Renault-motor te compenseren. Een regenrace zou alles op zijn kop zetten, en geeft Max Verstappen goede kansen net als in de vorige race.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!