Max Verstappen in Azië

Beide sessies verliepen niet slecht, zei Max Verstapen na afloop van de vrije trainingen vandaag.
In de eerste vrije training hebben we ons tempo rustig opgebouwd. Het was even wennen door de nieuwe asfaltlaag op het circuit, we moesten de auto daarop aanpassen. In de korte ‘kwalificatie-runs’ kon de snelheid nog wat beter, maar in de lange runs kwamen we sterk voor de dag, daar kunnen we tevreden mee zijn. Het tempo op de zachte banden was redelijk in orde, maar er valt nog wat meer tijd uit te halen. Met de snelheid in de lange runs ben ik erg blij. Ik kon met de auto precies doen wat ik wilde. Ik kon de auto lekker de bocht in smijten zoals ik graag doe en hield evengoed nog een hoog tempo aan. Dat is erg positief.

Over de veranderingen aan de baan zei hij: Het is hier leuker om te rijden dan vorig jaar. Het gripniveau is hoger, wat voor een coureur altijd leuker is dan dat de auto alle kanten op glijdt. Met name de laaste bocht is interessant, omdat je daar veel verschillende lijnen kunt rijden en toch op ongeveer dezelfde rondetijd uit komt. Welke lijn je kiest, hangt af van de staat van je banden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!