Oude tijden: Dany Kvyat voor Red Bull Racing in gevecht met Nico Hülkenberg van Force India

Op donderdag 29 september begint het voor Max Verstappen weer: De Grand Prix van Maleisië.

Max vertelt op zijn eigen website: Maleisië is erg vochtig en erg heet, bijna zoals in Singapore. Sepang is een mooi circuit, erg cool. Het heeft een lekkere combinatie van snelle bochten bij bocht 5 en 6, en goede inhaalmogelijkheden bij bocht 9. Het weer kan er aardig variëren: het kan er flink stormen, maar de baan kan ook weer snel opdrogen vanwege de hoge temperatuur. Vorig jaar heb ik de omgeving verkend en ik vind Maleisië een erg mooi land. Ik heb er echt genoten.

De Grand Prix van Maleisië wordt meteen, binnen een week gevolgd door die van Japan: Na Maleisië gaan we naar Japan en ik breng een paar dagen in Tokyo door voor ik naar het circuit ga, wat ook leuk zal zijn. Japan zal altijd speciaal voor me blijven, omdat ik daar mijn Formule 1-debuut tijdens de vrije training heb gemaakt. Suzuka is een echt cool circuit. Vooral de eerste sector, die erg snel is en precies wat coureurs mooi vinden. Er zijn niet veel uitloopstroken, dus je moet geconcentreerd blijven: het is een echte old-school baan, erg uitdagend en veeleisend.

Over Japan zeg Verstappen: Japan heeft ontzettend gepassioneerde fans, ze zijn erg aardig en de steun die we krijgen is echt mooi. Ze geven ons ook allerlei cadeautjes, waar ze veel moeite in steken. Ik geniet echt van Japan en het is altijd fijn om er terug te keren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.