Zo slecht als het ging op de vrijdag, zo goed ging het voor Mercedes toen het erom spande.

Hamilton was al het hele weekend ontevreden over zijn auto, maar door de regen tijdens de kwalificatie werden de tekortkomingen geëlimineerd.

De Brit versloeg Kimi Räikkönen van de borden, waarna ook zijn teamgenoot Valtteri Bottas sneller bleek dan de Ferrari.

Beide Mercedessen starten daardoor zondag vanaf de voorste startrij.

Waar de regen normaal in het voordeel is van Verstappen, toont de RB14 zich een onwillig partner. Max Verstappen kwam niet verder dan een zevende startplaats.

Maar de Nederlander deed het veel beter dan teamgenoot Ricciardo, die met zijn Monaco-motor strandde op een tegenvallende P12.

Opvallende namen in de kwalificatie, waren Sainz [P5], en de Toro Rosso’s van Gasly op P6 en Hartley op de achte positie voor beide Haas F1-auto’s!

De Grand Prix van Hongarije begint zondag om 15.10 uur. Het is de laatste race voor de zomerstop. De eerstvolgende race wordt op 26 augustus in Spa-Francorchamps gehouden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!