Max Verstappen is onder andere bekend geworden door zijn schitterende prestatie in de regen van de Braziliaanse Grand Prix van 2016.

Maar dit jaar is alles anders met de RB14. Een zevende plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije was alles wat de Nederlander kon doen.

Max voelde zich nooit op zijn gemak in de regen op de Hungaroring.

Het loopt het hele jaar al niet lekker, ook in Hockenheim was dat het geval. We hadden geen grip en dan houdt het op in de regen., aldus Max Verstappen tegenover Ziggo Sport.

Vorig jaar liep de auto in natte omstandigheden echt als een kogel, maar dit jaar is dat anders. De auto werkt niet. Van mij hoeft het morgen niet te regenen.

En daar lijkt het er ook op. De weersverwachting is dat het een droge Grand Prix zal worden.

Helaas moet Verstappen flink aan de bak om vijfde te worden. Puur op snelheid moeten we Sainz en Gasly kunnen pakken. We moeten het dus van een superstart hebben., zo besloot Verstappen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!