Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Groot Brittannië voor de vierde maal op rij gewonnen. Valterri Bottas maakt er met een tweede plek zelfs een dubbeloverwinning voor Mercedes van. Max Verstappen reed de Red Bull naar een vierde plek.

Hamilton kende geen problemen en reed van start tot finish vooraan. In de openingsfase nam de Brit al meteen afstand. Kimi Raikkonen kon niet aanhaken en moest in de slotfase zelfs een extra pitstop maken omdat zijn voorband het begaf. Ook Vettel moest dit doen waardoor de WK-leider terug viel naar de zevende plek. Bottas profiteerde met een tweede plek.

Verstappen profiteerde ook, in de beginfase duelleerde de Nederlander al met Vettel. Verstappen had een goede start en bleef Vettel tot aan de eerste pitstops voor. Door een langzamere pitstop ging Vettel de Nederlander wel voorbij. Door een lekke band verloor Vettel wel bijna zijn gehele voorsprong in het de WK-stand. Hamilton heeft nu nog slechts één punt achterstand.

Verstappen reed verder een eenzame race en werd in de slotfase nog naar binnen gehaald voor een extra pitstop, uit veiligheid omdat de Nederlander ook klaagde over zijn voorbanden. Verstappen had inmiddels een ruime voorsprong op Hulkenberg die hem niet meer kon bedreigen. In de laatste ronden wist Ricciardo diezelfde Hulkenberg nog te passeren voor de vijfde plek.

Beide Force India’s en Felipe Massa in de Williams maakte de top 10 compleet. Als extra vermelding is de race van Jolyon Palmer en beide Toro Rosso coureurs. Palmer viel al in de opwarmronde met een hydraulisch probleem uit. Bij Toro Rosso is vanavond een extra na evulatie nodig, beide coureurs raakten elkaar in de eerste ronde waarna Sainz uitviel. Kvyat kon door maar moest tot overmaat van ramp een extra stop & go penalty inlossen omdat hij op een onveilige manier terug op de baan reed.

Over twee weken gaat het circus verder, dan op de Hungaroring in Hongarije!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter