Hamilton was in zijn Mercedes net iets sneller dan zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas. Sebastian Vettel realiseerde in zijn Ferrari de derde tijd.

Verstappen bleef zijn teamgenoot Daniel Ricciardo net voor in de kwalificatie. De Australiër moest met 1.30,895 genoegen nemen met de vijfde plaats en start naast Kimi Raikkonen.

Charles Leclerc zorgde met de achtste tijd voor een flinke verrassing. Het was de eerste keer sinds 2015 dat een Sauber-coureur het laatste deel van de kwalificatie haalde.

Het laatste deel van de kwalificatie moest enige tijd worden stilgelegd na een crash van Romain Grosjean. De Fransman verloor de controle over zijn Haas en kwam in de bandenmuur terecht.

De race begint zondag om 16.10 uur. Volgens de weersvoorspellingen kan het tijdens de race gaan regenen op Circuit Paul Ricard.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!