Terwijl het team genoeg heeft te stellen met haar huidige deplorable staat, begint het ook te roeren op de fabriek.

Arme Fernando Alonso. Kwam de Spanjaard als winnaar vanuit Le Mans naar het zuid-Franse Paul Ricard, maakte hij met zijn MCL33 alweer een harde landing in Q1.

Fernando Alonso kwalificeerde zich als zestiende terwijl teamgenoot Stoffel Vandoorne zelfs tevreden moest zijn met de achttiende plaats. De Spanjaard haalt dan maar moed uit de interne strijd met teamgenoot Stoffel Vandoorne.

Maar dat was niet eens het gesprek van de dag.

Eerder stapten er medewerkers van het vermaarde topteam naar de media om hun onvrede over de gang van zaken te openbaren.

Boze werknemers lekten eveneens dat zij niet bepaald werden gewaardeerd voor hun inzet. McLaren zou chocoladerepen hebben uitgedeeld als beloning voor het overwerk van de laatste maanden.

In -vooral- de Britse pers wordt er ernstig getwijfeld over de management-kwaliteiten van Mclaren teammanager Eric Boullier. De Fransman werd op de persconferentie behoorlijk aangepakt door journalisten, maar zei dat aftreden als teambaas geen optie is.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!