Het was een goede race, het was jammer dat we niet op het podium konden eindigen maar we hebben eruit gehaald wat erin zat, vertelt Max direct na de race op zijn eigen website. Het zag er in het begin goed uit, maar al snel kregen we door dat we teveel slijtage op de banden hadden. Daardoor moesten we een keer extra binnenkomen, waar we eigenlijk de race tot het einde wilden uitrijden. We hadden alleen nog maar ultrasoft banden, dus we hadden niet veel keus. Daarna hebben we geprobeerd om er het beste van te maken en dat is zeker gelukt.

Over zijn gevecht op het einde van de race met Rosberg: Ik wilde dit niet meer opgeven, dus ik heb ervoor gevochten. Rosberg was een stuk sneller, maar uiteindelijk is het gelukt om hem achter me te houden. Die laatste ronde was erg spectaculair, het was waarschijnlijk wel één van mijn moeilijkste ooit. Het voelde goed. Mijn banden waren al wel heel erg versleten, maar gelukkig kon ik blijven verdedigen. Ik heb dit vroeger in het karten al veel geoefend tegen mijn vader en tegen vrienden, en nu kon ik het in een Formule 1-race toepassen!

Max vertelt ook hoe het precies zat met de call van het team over de boardradio: Ik was op dat moment mijn banden aan het sparen, omdat ik wist dat ik het tempo van de top twee niet bij kon houden. En toen ze me vertelden dat ik Ricciardo niet op mocht houden, ben ik weer gas gaan geven.

Over de GP van Europa van volgende week in Baku: Het circuit is nieuw voor iedereen, maar het zou voor ons wel eens positief kunnen uitpakken. Het circuit heeft veel langzame bochten en daar kan onze auto goed mee omgaan.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!