Om 4 uur onze tijd werden de eerste meters gereden in het laatste GP-weekend van het seizoen, het laatste van 18 races die deel uitmaakten van het jaar 2004: in Brazili�, op het circuit Interlagos, bij Sa� Paulo. Het was meteen een leuke sessie om te volgen.

Juan Pablo Montoya zette de snelste tijd neer, maar dat ging niet van een leien dakje. In de voorlaatste minuut nam David Coulthard de eerste plek in, de Schot wil duidelijk nog laten zien wat hij waard is voor hij McLaren verlaat. Maar dan nam teamgenoot R�ikk�nen over. En in de laatste minuut werd de Fin nog voorbij gegaan door Montoya, Ryan Briscoe en Montoya’s teamgenoot Ralf Schumacher.

Briscoe op 2 is een verrassing, want hij heeft nog niet veel F1 gereden, en de Toyota waarmee hij rijdt kan je onmogelijk de beste wagen van het pak noemen. Ook Jarno Trulli van Toyota deed het erg goed, hij werd zevende.

Waar is Ferrari dan naartoe? Rubens Barrichello en Michael Schumacher hadden blijkbaar een offday, met hun respectievelijk 9de en 11de plaats. Ook Renault viel wat tegen: Alonso zette zich 10de, Villeneuve kon pas de 17de tijd rijden.

Bij BAR reed testrijder Anthony Davidson de 5de tijd neer, Sato deed iets minder dan de achtste plaats en Jenson Button is precies niet blij met de beslissing van het CRB: hij ging een seconde trager dan Davidson en werd zo 14de.

Bij onze lokale rijders ging het bij de ene wel goed, bij de ander niet: Robert Doornbos werd met de Jordan knap 18de, sneller dan zijn teamgenoten: een halve seconde voor Heidfeld en 7 tienden voor Glock. Bas Leinders mocht van zijn baas slechts ��n rondje rijden en zette zodoende geen tijd neer.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter