Carlos Sainz zal de Grand Prix van Rusland met een achterstand moeten aanvangen. De zoon van de rallylegende heeft voor zijn actie op rookie Lance Stroll een gridpenalty van 3 posities gekregen. Daarnaast zou de Spanjaard twee minpunten op zijn licentie gekregen hebben.

Beide coureurs moesten opgeven nadat Sainz met veel te veel snelheid op bocht één af kwam, en zijn auto in de zijkant van de Williams FW40 boorde.

Sainz kwam in ronde 13 net de pits uit, toen Stroll bezig was met insturen van de eerste bocht op Sakhir. Stroll liet ruimte, maar Sainz ging als een dolle stier op de Canadees af. Na afloop toonde Carlos zich zelfs verbaast over de straf. Ik had gezien dat Stroll er aan kwam, maar hij stuurde opeens naar binnen toe.

Ik denk dat hij mij niet gezien heeft, anders had ik de ruimte wel gekregen., zo meende de coureur die met de crash een zeer tegenvallend weekeinde afsloot.

Stroll was natuurlijk niet te spreken over de ‘move’ van Sainz.

Ik zag Carlos 50 tot 60 meter achter me rijde, vervolgens ramt hij mijn zijkant toen ik halverwege de bocht was. Een beetje meer geluk zou leuk zijn in de komende races!, zo zei Stroll tegen de reporter van Ziggo Sport.Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.