[Een veelzeggend beeld: vlnr: Hasegawa, Alonso en Vandoorne in Bahrein]

Fernando Alonso kijkt uit zijn kennismaking met de IndyCar-organisatie. We mogen ons zelfs afvragen of Alonso überhaupt nog in Rusland aan de start komt, want in Bahrein ging het weer fout.

De frustratie’s om de Japanse krachtbron zijn al eerder hoog opgelopen bij Fernando. Vorig jaar kon iedereen via de radio ‘meegenieten’ hoe de Spanjaard zich tierend afvroeg hoe hij goede resultaten kon boeken met een ‘GP2-motor‘.

In de afgelopen race op het circuit van Sakhir verging het niet veel beter. Tot tweemaal toe verbaasde de tweevoudig Formule 1-wereldkampioen zich over het pijnlijk gebrek aan vermogen van de Honda-motor in zijn McLaren.

Word ik nou driehonderd meter voor het einde van het rechte stuk al ingehaald? Ik heb echt nog nooit van mijn leven met zo weinig vermogen gereden!, zo konden fans meeluisteren.

Later overkwam hem hetzelfde. Toen het team voorstelde om de racestrategie aan te passen, reageerde Alonso onverschillig: Ja joh, doe maar wat je wilt.

Uiteindelijk moest Alonso een ronde voor het einde van de race opgeven wegens -opnieuw- motorproblemen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!