Vettel maakt het hem bekende gebaar voor het eerst in ruim twee jaar

Ferrari startte weiliswaar niet vooraan, Vettel splitte de twee zilverpijlen en zocht voor de race de tweede startplek op. Hamilton kwam tot de pitsstops niet in de problemen en reed souverein op kop tot de achttiende ronde. Vettel wist een ferme voorsprong op te bouwen in de zeven rondjes die hij op kop reed voor ook hij zijn Ultrasofts voor de gele Softbanden verruilde.

Hij kwam terug achter Bottas, maar die moest nog naar binnen. Toen Vettel daarbij de leiding weer overnam in ronde zevenentwintig was het gedaan, Ferrari gaf de leiding niet meer af en Vettel kon zonder mankeren de race uitrijden.


Een rode auto als winnaar, hoe lang is dat geleden? Dat hebben we sinds 2015 niet meer gezien

Max Verstappen, die als vijfde startte, had een prima race zonder incidenten. Bij de start probeerde hij Räikkönen te verschalken, maar dat lukte net niet. Daarna stoof de Ferrari op plek vier weg van de Red Bull van Verstappen, maar kon Bottas in zijn Mercedes bepaald niet bijhouden. Achter Verstappen kon Massa in de Williams op zijn beurt de snelheid van de Red Bull Tag Heuer niet bijbenen. Zo leek het een saaie race voor Verstappen en zijn fans te worden.

Maar in het derde deel van de strijd trapte hij het pedaal tegen het metaal en kroop hij iedere ronde weer dichter in de versnellingsbak van de Fin Kimi Räikkönen. Vijf ronden voor het eind bleek, dat de keuze voor rode banden bij Red Bull niet slecht uitpakte, maar misschien iets te vroeg was ingezet. De rode Supersoft hadden een paar ronden voor het eind hun beste tijd gehad, jammer voor Verstappen, Räikkönen werd vierde.

Daniel Ricciardo kwam nauwelijks voor in het verhaal vandaag: Hij viel al stil bij het oprijden van de grid, vervolgens werd de auto de box ingereden en daar gerepareerd en toen het veld twee ronden onderweg was kon hij de baan op. Na dertig rondjes was het alweer voorbij met Ricciardo, de auto viel stil en dat was dat.

McLaren had een slechte dag, Alonso viel vlak voor het eind uit met een kapotte wielophanging, Vandoorne finishte als dertiende. De Belg had wat moeite met alle handelingen tijdens de pitstop en moest via de radio verteld worden, dat hij voortaan de rem ingetrapt moest houden. Vervolgens kreeg hij instructie hoe de auto te herstarten.

Toro Rosso had een goede dag met twee rijders in de punten, Force India verraste met een mooie zesde en tiende kwalificering. Williams zag Massa zesde worden met een achterstand van meer dan een minuut op voorganger Verstappen. Haas kon de verrassing van vorig jaar -punten pakken als nieuwkomer- niet prolongeren en haalde de eindstreep niet met twee uitvallers.

Giovinazzi verraste door constant en goed te rijden, finishte als twaalfde. Vrijdag kreeg hij te horen dat hij de zaterdag en zondag Wehrlein moest vervangen. Giovinazzi liet zien dat hij absoluut klaar is voor Formule 1 en getalenteerd is.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.