Ferrari verraste afgelopen weekend vriend en vijand. Iedereen hield nog wel rekening met het Italiaanse team en ook Bridgestone werd nog niet afgeschreven. Maar niemand had ooit gedacht dat de F2004 de eerste GP op zo�n manier ging domineren.

“We kregen een pak rammel,” Zei een Williams teamlid. “Maar het draaide allemaal om de banden. Het is dezelfde situatie als in 2002. Ferrari en Bridgestone deden toen hetzelfde. Dan gingen we naar Maleisi� en Michelin nam P1 en 2 in. Ik denk dat Bridgestone gewoon de betere band had voor dit weekend.”

Schumacher adviseert iedereen om even te wachten vooraleer conclusies te trekken. Maar zondag werden er toch heel wat hoofden gekrabd, niemand had dit voorspeld.

Renault was “best of the rest”, de R24 is een juweeltje van een auto, en volgens velen heeft de wagen zelfs het beste a�rodynamische pakket. Niemand had gedacht dat hij zelfs BMW Williams voor zou gaan. Maar toch bracht Fernando Alonso er meer van terecht dan Ralf en Montoya.

Na de race was de spanning in het Williams kamp te snijden, en niet alleen omwille van de slechte prestaties van de FW26. Hoge bonzen in het team waren niet te spreken over de blunder van Montoya bij de start van de race, waardoor hij aan een inhaalrace begon.

Dan was er het gebrek aan prestatie van McLaren. Soms gingen de mecaniciens van het team pas om 3 uur ‘s nachts naar hun hotel, en het had slechts een achtste plek als resultaat. Ron Dennis probeert een neutraal positief gezicht op te zetten, maar toch is er sprake van een mini crisis binnen het team en je mag er zeker van zijn dat er stappen worden genomen om de situatie recht te trekken.

 

“We zullen terugvechten, en we zijn er zeker van dat we de nodige snelheid zullen vinden.”

Zei Ron Dennis. Maar hoelang zullen ze daarmee bezig zijn? Na de prestatie van de Mark2 versie van de MP4-19 in Australi� gaf hij toe dat hij met het Technisch Centrum in Woking praatte over een aanpassing aan de vormgeving van de wagen.

Toyota, het team met het grootste budget, had ook niks om te vieren. Ze werden door het lowbudget team van Eddie Jordan afgetroefd.

“Het goede nieuws is dat de motor klein, licht is en redelijk veel kracht heeft,” Zegt Mike Gascoyne, de man die van Renault overkwam. “Het chassis is tot niet veel instaat. Maar we kunnen nog redelijk veel doen met de TF104. Maar dat heeft z’n tijd nodig.”

Een van de teams die tevreden kunnen zijn over hun prestaties in Australi� is BAR. Ook al kon Jenson Button z’n vierde plek niet vasthouden. Na een probleem met de tankinstallatie werd hij zesdes. Toch toonde het team snelheid, Button kwalificeerde zich vierdes door exact dezelfde tijd neer te zetten als Montoya.

 

“Ons doel voor dit jaar was de top teams het vuur aan de schenen te leggen. En we hebben dit weekend laten zien dat we daartoe instaat zijn. Het is natuurlijk nog vroeg, maar toch doet het goed om hier met 3 punten te vertrekken.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter