Nico Rosberg zal de aanstaande race in Abu Dhabi met samengeknepen billen moeten uitrijden? De Duitser pakte de pole voor de zesde keer op rij, maar een overwinning zou niet vanzelfsprekend zijn.

Rosberg moet deze laatste Grand Prix van seizoen 2015 namelijk met een oudere krachtbron rijden. Sinds Monza waar Rosberg uitviel met motorproblemen, heeft de teamgenoot van Hamilton één krachtbron minder tot zijn beschikking.

Hamilton zal de race aanvangen met een nieuwe krachtbron waarmee er minder kilometers zijn afgelegd. Nico Rosberg vreest dus voor problemen wanneer het vermogen van de motor verder wordt opgeschroefd voor de race.

Dat Rosberg met een oude motor in Abu Dhabi moet rijden, is niet echt ideaal: ‘Abu’ is echt een circuit waar motorkracht van belang is.

Zeker de lange rechte stukken zullen veel vergen van de Mercedes-motor.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!