Lewis Hamilton heeft het seizoen afgesloten met een klinkende zege. Vettel werd tweede. Max Verstappen reed een sterke race en eindigde als derde.

De laatste race van dit seizoen begon met een heftige crash voor Nico Hulkenberg. De Hulkenberg streed met Romain Grosjean om positie. Beide auto’s raakten elkaar waarna Hulkenberg een koprol maakte en op de kop in de banden belandde. De Duitser bleef ongedeerd en na enkele ronden achter de safety car kon de wedstrijd worden hervat. Op dat moment leidde Hamilton voor Vettel, Raikkonen, Leclerc, en Ricciardo. Max Verstappen kende een slechte start met een motor die in anti-stall viel. De Nederlander viel terug naar de negende positie.

Verstappen passeerde na de safety car periode Esteban Ocon. Kimi Raikkonen viel op start/ finish stil met motorische problemen. Hamilton stopte vroeg om banden te wisselen. Hamilton viel daardoor ver terug maar nadat zijn concurrenten stopten reed de wereldkampioen probleemloos naar de overwinning.

Nadat iedereen was gestopt was het Hamilton, Bottas, Vettel, Verstappen en Ricciardo die de top vijf compleet maakten. Bottas verremde zich echter twee keer zodat zowel Vettel, Verstappen, en Ricciardo voorbij kwamen. Bottas maakte vervolgens nog een stop en eindigde als vijfde.

Daar achter veranderde er niets meer. In de laatste ronden was het Alonso die door zijn team gepushed werd om de tiende plek van Kevin Magnussen aan te vallen. Alonso reageerde met Ik heb al 1.899 punten. De beroemde uitspraken van Alonso op boordradio zullen we gaan missen.

In de laatste ronden viel Pierre Gasly nog uit met motorische problemen.

Met enkele mooie donuts beeindigden Hamilton, Vettel, en Alonso het seizoen. Op naar 17 maart wanneer het nieuwe seizoen in 2019 van start gaat!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter