Na een pauze van vier weken heeft Robert Doornbos zich vandaag tijdens de vrijdagtrainingen voorafgaand aan de Grand Prix van de Verenigde Staten van zijn beste kant laten zien. De test- en reserverijder van Jordan Grand Prix reed op de 4,195 kilometer lange Indianapolis Motor Speedway de meeste ronden (63) van alle coureurs waarbij hij tevens weer sneller was dan zijn teamgenoten Narain Karthikeyan en Tiago Monteiro. Met een snelste rondetijd van 1:13.361 sloot Doornbos de vrijdag af op een verdienstelijke 18e positie.

Daar de Indianapolis Motor Speedway het langste rechte stuk heeft van alle 19 circuits op de 2005 kalender, testte Doornbos in de tweede training tussen 14:00 en 15:00 uur voornamelijk aerodynamische aanpassingen aan de voorvleugel van zijn bolide. Tevens legde hij lange runs af op zowel de zachte als de harde type Bridgestone banden, omdat de teams reglementair verplicht zijn al op vrijdag hun keuze voor de rest van het weekend kenbaar te maken. Aan Doornbos� snelste tijd van 1:13.361 (halverwege de sessie) konden zijn teamgenoten Karthikeyan en Monteiro in het verdere verloop van de sessie niet meer tippen, waardoor de 22-jarige Nederlander ook dit weekend weer als beste Jordan-coureur de vrijdag kon afsluiten.

Robert Doornbos: “Het voelt goed om weer terug in de auto te zitten. Omdat het toch een maand geleden is dat ik voor het laatst gereden heb, heb ik in de eerste training wat voorzichtiger gedaan om er vervolgens in de middagtraining vol tegenaan te gaan. Ervaring is alles. Niet alleen heb ik dit keer weer veel geleerd, ook het team kan nu door mijn inzet als derde coureur beter bepalen welke type band we gedurende de komende dagen willen gebruiken. Ik ben blij met het resultaat van vandaag en hoop dat we zaterdag en zondag deze lijn kunnen doortrekken! “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter