Eerder op de dag konden we al melden dat de Duitser Timo Glock het stuur van de tweede Jordan overneemt voor de rest van het weekend. Pantano kon gisteren beide trainingssessies niet rijden vanwege een probleem met zijn management en moest weer naar huis terugkeren. Jordan hoopt alvast, naar eigen zeggen, dat de Italiaan terug kan keren voor de Grand Prix van de Verenigde Staten, die al volgende week verreden zal worden.

Pantano zijn manager is de Deense ondernemer Lars-Christian Brask. Hij hielp Pantano aan zijn racecarri�re te beginnen en steunde hem tot in de Formule 1.  Nu zouden er problemen ontstaan zijn tussen Brask en Giuseppe Pantano, Giorgio zijn vader. Dit zou geleid hebben tot de niet-deelname van Giorgio aan de Canadese Grand Prix, en dus niet zoals eerder gemeld een financieel probleem.

Timo Glock
Geboren op 18 maart 1982 in Lindenfels (Duitsland)

1986-1988 : Motorcross
1987-2000 : karting
2001       : Formule ADAC
2002-2003 : Formule 3

Timo Glock begon in 1986 met motorcross, en nam in 1997 deel aan de Deutsche Post Speed Academy. Tussen 1997 en 2000 won hij verscheidene kartklassen vooraleer hij overstapte naar de BMW Formula ADAC Series in 2001. In 2002 eindigde hij derde in zijn eerste seizoen International Formule 3 Series in Duitsland, en werd hij beloond met de titel “Rookie of the Year”. Vorig seizoen nam hij het in de Formula 3 Euro Series op tegen andere bekenden als Christian Klien (Jaguar-Ford) en Toyota’s testcoureur Ryan Briscoe.

“Ik ben opgewonden en een beetje nerveus om te starten in de Grand Prix. Het is mijn eerste maal op dit circuit en gisteren spendeerde ik het meeste van mijn tijd aan het leren kennen van het circuit. Ik verwachtte niet om zo snel te starten in een Formule 1-race en de omstandigheden zijn niet al te prettig voor mijn teamgenoot Giorgio, maar ik zal alles geven wat ik kan en ik hoop dat ik een goed resultaat voor het team kan neerzetten.”

Teambaas Eddie Jordan voegde toe:

“De omstandigheden voor Timo’s eerste race zijn onverwachts en hij wordt zeker en vast voor de leeuwen geworpen. Hij deed uitstekend werk als onze vaste test- en reservecoureur en natuurlijk is een deel van die job dat je moet klaarstaan om in te vallen als ��n van de vaste coureurs niet kan deelnemen. Timo’s eerste race komt sneller dan iedereen verwachtte maar ik ben er zeker van dat hij alles zal geven om zich te bewijzen.”

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter