Waarom gebruiken ze hun spiegels niet vaker?” Een gefrustreerde Olivier Panis ging ongelukkig weg op vrijdagavond. De 37-jarige Fransman beweerde dat hij opgehouden werd door het verkeer in zijn snelle ronden met als resultaat ‘maar’ een 13de plaats in de tweede vrije training, tegenover een 6de en 7de plaats voor zijn Braziliaanse teammaten Ricardo Zonta en Cristiano da Matta. Twee weken geleden uitte hij zijn ongenoegen al eens tegenover Bas Leinders, toen hij naar eigen zeggen achter de Belg minstens 4 tienden verloor in zijn snelle ronde. En alsof het allemaal niet erger kon, kreeg hij zijn Toyota TF104 maar niet goed afgesteld. “Er staat ons vannacht en morgen heel wat werk te wachten�”

De veteraan zijn twee teamgenoten, Cristiano da Matta en Ricardo Zonta, deden het beter. Da Matta (7de) verklaarde een beetje ontgoocheld te zijn met zijn wagen in de eerste sessie, maar blij met de afstelling in de namiddag.

“Het ging goed, maar laat ons niet meteen te veel gaan verwachten.”

Ricardo Zonta (6de) vertelde dat hij wat last had van “een verkoudheid, en zich af en toe slecht te voelen” wanneer hij testwerk verrichtte op het vlak van banden, remmen en de wielophangingen wanneer de wagen over de curbstones rijdt. Toch was hij sneller dan de twee vaste coureurs.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter