Onderbetaalde bouwvakkers, te lange arbeidstijden, zwartwerk en geen arbeidsvergunning: B

Bij de bouw van Michael Schumachers gigantische villa aan het meer van Gen�ve blijkt zware fraude te zijn gepleegd. Het zou onder meer gaan over te lange werkdagen, zwartwerk en te lage lonen.
” Niet mijn schuld, maar die van de bouwfirma. “ reageert 7-voudig wereldkampioen Schumacher. Die firma mocht al een boete van 13.000 Euro incasseren en er kunnen er nog volgen.

” Mijn vrouw Corinna en ik hebben er alle belang bij dat het bouwproject wettelijk verloopt. Er is ons bevestigd dat er orde op zaken werd gesteld en dat nu alles volgens het boekje gebeurt.”

Volgens de Zwitserse krant Blick heeft de bouwfirma Duitse bouwvakkers in dienst die niet over een werkvergunning beschikken. De bouwvakkers zouden in juli twee weken zonder werkvergunning aan de slag zijn geweest. Op een flink loon moesten ze ook niet rekenen want er werd maandelijks 1.280 euro te weinig uitbetaald. De arbeidsinspectie stelde ook uitzonderlijk veel overuren vast. In Zwitserland bestaat de 40 uren-week maar de arbeiders klopten tot 55 uren per week.

In april troffen de inspecteurs van het paritair comit� voor de bouwnijverheid zes Franse metselaars op de werf. Ze waren door de architect ingehuurd maar werden maandelijks 650 tot 1.300 euro te weinig vergoed. Een metselaar krijgt normaal een uurloon van 19 euro maar de Fransen moesten voor slechts 8,8 euro per uur werken.

De villa kost ongeveer 25 miljoen euro en is gesitueerd aan het meer van Gen�ve. De Schumachers hebben de beschikking over 8 slaapkamers, 5 badkamers, binnenzwembaden, een filmzaal en een garage voor niet minder dan 20 auto’s.

Om vrouwlief te verwennen bouwt Schumacher op een boogscheut van de villa een paardenmanège.

bron: het nieuwsblad

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!