Op het circuit van Magny-Cours wordt de Grote Prijs van Frankrijk verreden. WK-leider Mika Häkkinen (McLaren) pakt de pole met een zucht voorsprong op zijn grote uitdager, Michael Schumacher (Ferrari). Bij Stewart maakt Jos Verstappen zijn rentree, als vervanger van de tegenvallende Deen Jan Magnussen.

Doordat de Nederlander bij de start niet van zijn plaats weggeraakt, komt er een herstart. Hierbij is Schumacher als snelste weg voor zijn teamgenoot Eddie Irvine, die zo meteen een buffer kan vormen tegenover Häkkinen. Wanneer de Fin na een twintigtal ronden eindelijk zijn inhaalmaneuver inzet, spint hij echter achterstevoren en valt terug naar de vierde plaats, na zijn eigen teamgenoot David Coulthard. Het is uiteindelijk de Schot die Irvine de tweede plaats afhandig maakt, maar een totaal mislukte pitstop door een probleem met de brandstofslang werpt hem ver terug.

Ferrari scoort zo uiteindelijk een dubbelzege, de eerste pas voor de Scuderia sedert 1990 alweer. Schumacher behaalt zijn dertigste overwinning uit zijn carrière, voor Irvine, Häkkinen, titelverdediger Jacques Villeneuve (Williams), Alexander Wurz (Benetton) en Coulthard. In de WK-stand nadert Schumacher tot op zes punten van Häkkinen.

By SDG