We moeten een paar weken langer wachten op de nieuwste Formule 1-game van Codemasters. Het game-softwarehuis heeft aangekondigd dat F1 2013 op 4 Oktober in de EU verschijnen zal en 8 Oktober in de VS voor PC, PS3 en Xbox 360.

Om de release datum te vieren heeft Codemasters een trailer van de Hungaroring uitgebracht die hieronder te zien is. F1 2013 zal net zoals voorgaande delen alle banen, rijders en teams bevatten van het 2013 seizoen. Dit betreft dan wel de ‘normale’ editie, inclusief een update van de regels.

Gamers die F1 2013: Classic Edition kopen krijgen nog eens twee additionele content pakketten met extra circuits. Men kan in de jaren ’80 racen met auto’s van Ferrari, Williams en Lotus, en met tien bekende coureurs uit die periode, waaronder Nigel Mansell, Mario Andretti en Emerson Fittipaldi. Daarnaast kan op de circuits van Jerez en Brands Hatch geracet worden, zo meldt Codemasters.

Uit de jaren ’90 zijn zes auto’s van Ferrari en Williams aanwezig, en kan geracet worden met onder andere David Coulthard, Eddie Irvine, Jacques Villeneuve en Alain Prost, op de circuits van Imola en Estoril. Deze classic-content kan zowel in single- als multiplayer-modi ingezet worden.

Gefluisterd wordt dat men 69,99 euro moet betalen voor de ‘Classic’, terwijl de normale editie 59,99 euro zal kosten.

En ik kan het niet laten om met een puntje te komen, wat Codemasters hopelijk zal solveren: Hopelijk gaan de programmeurs nu wat gaan doen aan de destructibility van de auto. Alleen een voorvleugel stuk of meteen je wielen eraf, ziet er altijd zo amateuristisch uit.

Ik snap dat het voor sommigen dan al snel wat lastig wordt, maar momenteel is het gewoon niet meer dan 3 onderdelen die stuk kunnen en dat is gewoon erg jammer. En daarbij bij ik refereer aan Grand Prix van Geoff Crammond!