Jacques Villeneuve (Williams) wint in Buenos Aires de Grote Prijs van Argentinië. Met zijn tweede zege in drie wedstrijden voert de Canadees zo meteen riant de leiding in de WK-stand aan. Villeneuve verovert tevens de pole, voor zijn teamgenoot Heinz-Harald Frentzen en Olivier Panis (Prost), die omwille van zijn uitstekend functionerende Bridgestone-banden vooraf als een grote kanshebber op de zege wordt gezien.

Bij de start breekt er in de eerste bocht chaos uit, wanneer Michael Schumacher (Ferrari) in botsing komt met Rubens Barrichello (Stewart) en Ralf Schumacher (Jordan) met David Coulthard (McLaren). Voor de oudste Schumacher en Coulthard betekend dit meteen het einde van de race. De brokstukken nopen tot het uitsturen van de safety car, al ontstaat er aanvankelijk verwarring doordat er tegelijkertijd eveneens met rode vlaggen gezwaaid wordt.

Bij de herstart nemen Villeneuve, Frentzen en Panis vooraan het commando, doch de Duitser en de Fransman vallen al snel uit met pech, waarna Eddie Irvine in de tweede Ferrari verrassend de handschoen opneemt. De Noord-Ier, die voor de race bekritiseerd wordt omwille van zijn teleurstellende seizoensstart en over wie geruchten over zijn mogelijke vervanging reeds de ronde doen, rijdt een dijk van een race en maakt het Villeneuve knap lastig. De Williams-coureur houdt echter het hoofd koel en finisht uiteindelijk met een kleine seconde voorsprong op Irvine. De derde plaats is voor Ralf Schumacher. De jongere broer van de tweevoudige wereldkampioen rijdt zo in zijn pas derde Formule 1-wedstrijd al meteen naar zijn eerste podium, doch niet voordat een fel gevecht met zijn Jordan-teamgenoot Giancarlo Fisichella afloopt met een crash tussen beiden, die het einde van de race voor de Italiaan betekent. Johnny Herbert (Sauber), Mika Häkkinen (McLaren) en Gerhard Berger (Benetton) pakken de resterende punten.

Jos Verstappen (Tyrrell) rijdt net zoals in 1996 in Argentinië een uitstekende race. Halverwege de wedstrijd is hij tot net buiten de punten opgerukt, wanneer een probleem met de benzinedruk een einde aan zijn veelbelovende wedstrijd maakt. De Tyrrells zijn in Buenos Aires voor het eerst voorzien van twee extra vleugels op de sidepods, die de neerwaartse druk moeten verhogen en zo voor meer grip in de bochten moeten zorgen. Wanneer deze vleugels (een bedenksel van ontwerper Mike Gascoyne), die al snel de benaming ‘X-wings’ zullen krijgen, in 1998 door verschillende andere teams gekopieerd worden, grijpt de FIA in en worden ze uiteindelijk verbannen.

Drie Grote Prijzen en al meteen op het podium: Ralf Schumacher (Jordan)

By SDG

Leave a Reply

Your email address will not be published.