Als er één gerucht tijdens het lopende Silly Season hardnekkig is dan is het wel het verhaal dat Paul di Resta begeerd wordt door Mercedes. De speculaties lijken voorlopig nog niet voorbij te zijn want de Schotse debutant blijft prima presteren.

Bovendien zwellen de geruchten over een mogelijk pensioen van Michael Schumacher aan, mede door diens eigen uitspraken. Na afloop van de Turkse GP somberde de recordkampioen dat hij de lol in het racen momenteel mist. Veel plezier beleef ik er momenteel inderdaad niet aan, gaf hij toe na zijn andermaal teleurstellende optreden dat resulteerde in een twaalfde plek.

In Turkije moest hij het alweer voor de vierde keer op rij dit jaar afleggen tegen Nico Rosberg tijdens de kwalificatie. De twee zijn nu 23 races lang teamgenoten waarin Rosberg 15 keer de betere was tijdens de race en liefst 19 keer vóór de illustere Duitser mocht starten. Dat zijn allerminst Schumacheriaanse cijfers. Tel daarbij op dat er een succesvol verleden is tussen di Resta en Mercedes en de geruchten zijn goed te verklaren.

De belangstelling van Mercedes zou dan ook niet zo vreemd zijn. Di Resta werd vorig jaar glansrijk DTM-kampioen voor de Duitsers en dus is er een band. Ik voel me nog altijd lid van de Mercedes-familie, geeft de 25-jarige di Resta toe. En ik zou er graag weer deel uit van willen maken in de toekomst.

Maar al zou ik blij zijn met een Mercedes-stoeltje, op dit moment sta ik onder contract van Force India en doe ik mijn uiterste best voor dit team.


Zijn teamgenoot is momenteel de ervaren Adrian Sutil en di Resta maakt tijdens zijn debuutseizoen tot dusver grote indruk door Sutil doorgaans voor te blijven. Het is overigens geen primeur dat de Schot een gerespecteerde Duitse teamgenoot te snel af is. In 2006 werd di Resta Formule 3-kampioen en versloeg toen zijn teamgenoot en runner-up dat jaar, Sebastian Vettel.

Dat de potentie er in zit bij di Resta mag dus duidelijk zijn, al zegt hij zelf dat hij daardoor niet perse beter is dan Vettel. Dat was toen. Je kan het heden niet vergelijken met het verleden dus je hoort mij niet zeggen dat ik beter ben dan de regerend wereldkampioen, aldus een bescheiden Paul di Resta.