Volgens het Spaanse Sport.es heeft McLaren al een vervanger op het oog, mocht Fernando Alonso toch vertrekken.

Gisteren schreven wij nog dat Fernando Alonso op een lijst van opvolgers voor Kimi Raikkonen of Sebastian Vettel zou staan. Beide Ferrari-coureurs hebben nog geen contract voor 2018 en erna.

Dat mag onwaarschijnlijk klinken, maar de wereld van de Formule 1 heeft altijd wel een verrassing in petto voor haar fans.

Topman Sergio Marchionne heeft veel veranderd in het team in de persoon van de huidige teambaas Maurizio Arrivabene, dus er zijn -ogenschijnlijk- weinig redenen voor oud zeer.

Fernando gaf rondom de Grand Prix van Canada aan dat hij bij McLaren zal blijven als het team races kan winnen vanaf september. Een onmogelijke opgave voor het Brits-Japans combo, daar -met name- de Japanners al drie jaar sukkelen met de krachtbron.

Sterker, in Canada viel de oud-kampioen wéér uit terwijl hij op een P10 reed met nog twee ronden te gaan.

Dus lijkt het erop dat de Spanjaard vertrekt, en dat zou de komst van Carlos Sainz jr. naar McLaren betekenen.

Sport.es baseert zich hierbij op de Italiaanse journalist Roberto Chinchero, een man die naar verluidt goed ingevoerd is.

Sainz wordt in de paddock beschouwd als een van de snellere jonge coureurs op de grid. Die reputatie behaalde hij als teamgenoot van Max Verstappen. Max haalde weliswaar meer punten binnen voor Toro Rosso, maar Sainz deed qua pure snelheid doorgaans niet onder voor onze landgenoot.

Daniil Kvyat is momenteel geen partij voor Carlos, wat zijn ‘status‘ als toptalent herbevestigd.

Sainz wil graag verder, maar bij Red Bull zijn er geen vacante plekken. De Oostenrijkers willen ook vasthouden aan het drietal, maar kan of wil niet uitleggen hoe ze haar coureurs tevreden willen houden.

Vorig jaar werd Carlos Sainz al benaderd door Renault, maar Red Bull wees het bod af. Mogelijk was dat een politieke beslissing vanwege het fabrieksstatus van Renault dat ook de motor levert aan Red Bull.

Verder is het nog maar de vraag of Honda in staat is om McLaren naar voren te helpen, want het lukt nu al drie jaar niet. Maar Toro Rosso daarentegen zal altijd een B-team blijven van Red Bull, terwijl Carlos allang geen rookie meer is.

Honda heeft potentie, maar dan moet het volgend jaar echt gebeuren.

De bal ligt bij Fernando Alonso…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!