Dat Fernando Alonso het zwaar heeft bij McLaren mag geen geheim meer heten. De geruchten rondom een transfer van de tweevoudig wereldkampioen naar een ander team zijn dan ook niet van de lucht. Nu de topteams zo goed als zeker zijn van rijders voor het komende seizoen verschuiven deze geruchten naar het middenveld. Williams is het volgende team waarmee de Spanjaard in verband gebracht wordt.

Williams zou Alonso al een aanbod hebben gedaan voor 2018 volgens het Duitse Auto, Motor und Sport en Auto Bild. Daarmee zou een leuk salarisplaatje gemoeid zijn. Miljardair Lawrence Stroll, de vader van Lance, zou naar verluid graag een riant bedrag voor Alonso neertellen om hem de teamgenoot van zijn zoon te maken. Alonso zou met zijn ervaring Lance én het team goed vooruit kunnen helpen.

Bij Williams ziet de toekomst er op het eerste oog een stuk rooskleuriger uit dan bij McLaren. Het team uit Grove maakt gebruik van Mercedes motoren, en zou zelfs in gesprek zijn met de Duitsers om de volledige aandrijflijn te gaan gebruiken. Een verhaal dat opvallend is, aangezien Williams zelf de nodige faciliteiten en knowhow in huis heeft om dit te ontwikkelen. Met de komst van Paddy Lowe eerder dit jaar, heeft Williams wellicht ook meer kansen om een goed chassis te bouwen voor volgend jaar.

Sinds de invoering van de V6 turbomotoren in 2014 scoorde Williams elk seizoen nog enkele podiumplaatsen. McLaren scoorde sinds 2014 slechts twee podiums, tijdens de Grand Prix van Australië in 2014. Sinds het team samenwerkt met Honda (2015) wist het team nooit het podium te halen. Maar niets is was het lijkt in de Formule 1, en dus is de overstap naar een ander team dan een topteam wederom een gok voor de coureur waarvoor de tijd begint te tikken,


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!