Teambaas Eric Boullier had al eerder verteld dat de onderhandelingen met investeringsmaatschappij Infinity Racing momenteel voorrang hebben, op het aantrekken van een nieuwe rijder. Boullier betoogde tegenover Autosport: Ik wil eerst de financiële situatie afronden zodat we een coureur op basis van talent kunnen kiezen. Als we dan een aantrekkelijk team zijn met een aantrekkelijke line-up en het levert sponsors op, dan is dat mooi meegenomen.

Maar die gesprekken duren inmiddels al zolang, dat de teambaas flink ongeduldig wordt, zeker nu competitieve rijders zoals Nico Hülkenberg die interesse tonen in een zitje bij het team, liever voor de zekerheid zouden kiezen bij een ander team.

Boullier is toen bij zijn bazen van Genii Capital, oa. Gerard Lopez, aan de deur gaan kloppen en vraagt hen snel een beslissing te nemen over de toekomst van Lotus. Momenteel wordt een stoeltje bij het team als één van de meest begeerde zitjes gezien, maar Boullier vreest dat die interesse even snel kan verdwijnen.

Door eerdere getalm [en het uitblijven van salaris] verloor het team Kimi Räikkönen, en nu lijkt de beoogde opvolger Hülkenberg óók van de rader te verdwijnen. Hülkenberg had aangegeven voorlopig geduld te hebben, maar wil na zijn negatieve ervaringen van eind 2010, graag voor het einde van de maand duidelijkheid hebben van Lotus. Wat dus betekent dat Boullier effectief nog één dag heeft, om Nico Hülkenberg voor zijn team te behouden.

Genii Capital, een investeringsmaatschappij die het Renault-team opkocht eind 2009, heeft dit seizoen al diverse maanden onderhandeld met Quantum Motorsports over een mogelijke overname van een mooi aandelenpakket.

Ondanks de optimistische geluiden vanuit de pitbox van Lotus, blijft een officiële bekendmaking uit.