U herinnert zich nog dat Marc Gen� als vijfde finishte op Monza dit jaar, toen hij inviel voor Ralf Schumacher. Marc is testrijder bij BMW Williams.

Nu de laatste testritten van dit jaar er op zitten geeft Marc commentaar op de nieuwe BMW P84 motor, de motor waarmee het BMW Williams F1 team volgend seizoen zal rijden. Van afgelopen woensdag tot en met vrijdag reed Marc niet minder dan 295 rondjes op het circuit in Jerez. Daarbij heeft hij geen noemenswaardige problemen ondervonden.

“Ik ben zeer tevreden met de betrouwbaarheid van de nieuwe motor en de versnellingsbak. We hebben met beide onderdelen 800 kilometer gereden. Dit toont aan dat BMW en Williams al hard gewerkt hebben voor het volgende seizoen.”

Het team is vol vertrouwen om volgend seizoen vanaf de eerste race competitief te zijn voor het kampioenschap. De FW26 zal op 5 januari reeds aan het publiek voorgesteld worden.

Marc kijkt al vooruit:

“Begin volgend jaar gaan we meteen testen met de nieuwe wagen. Dit zal ervoor zorgen dat we al direct kunnen gaan ontwikkelen en we zullen zo ook goed weten hoe we ervoor staan.”

Voor de eerste race in Melbourne, op 7 maart, zijn er nog flink wat testsessies gepland.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter