Michael Schumacher, de zesvoudig wereldkampioen F1, was zondagavond te gast bij het RTL programma “Menschen, Bilder, Emotionen 2003.” Hij wil zijn carri�re nog een paar jaar doorzetten.

“Ik beleef er nog heel veel plezier aan. Ik voel dat ik wat leeftijd en psyche betreft er nog steeds bij hoor en dat ik nog een aantal mooie jaren voor me heb. Ik voel me in mijn hoofd duidelijk jonger dan 34.”

In het verleden heeft hij al vaker benadrukt dat het voor hem nog open staat wanneer hij een punt achter zijn carri�re zal zetten. Hij wil dit ook af laten hangen van zijn persoonlijke vorm en zijn competitiviteit.

 

“Als er iemand komt die bij mij in het team rijdt en me “het boter van mijn brood” rijdt en ik gewoon niet meer snel genoeg ben, dan is de tijd gekomen. Want dan moet ik zeer veel risico gaan nemen, meer dan verstandig zou zijn.”

DE FAMILIE GAAT VOOR

De meest succesvolle F1 piloot aller tijden wordt op 3 Januari 35. Zijn huidige contract met Ferrari loopt tot 2006. Voordat hij een contract verlengt bespreekt hij dit altijd met zijn vrouw Corinna. Als zijn familie onder zij beroep zou lijden dan zou hij daarvoor stoppen, aldus Michael. Maar zijn baan bij Ferrari laat hem voldoende tijd voor zijn familie.

 

“Men moet het team een geweldig compliment geven. Men laat ons echt de mogelijkheid om na een race zijn tijd met familie door te brengen en ook tussen het testen door telkens weer rust te hebben. Als dat niet het geval zou zijn, zou ik duidelijk nee zeggen. We hebben kinderen op de wereld gebracht, ook omdat wij beiden daarvan willen genieten. Als ik altijd alleen maar onderweg zou zijn, dan zou dat niet passen.”

1

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter