Het worden misschien wel de beste startplaatsen van Minardi in de laatste paar seizoen en de komende paar seizoenen. Christijan Albers mag 14de starten, teamgenoot Friesacher probeert het van een plaatsje verder achteruit. Dit alles komt door de diskwalificatie van beide BAR’s en de straffen van Nick Heidfeld, Rubens Barrichello en Tiago Monteiro.

“De run van vanmorgen was niet al te slecht voor mijn perspectief, en ik ben blij met hoe de dingen gegaan zijn, maar het belangrijkste ding nu is de race van deze namiddag,” aldus Christijan Albers. “We zijn zeker in de juiste richting aan het gaan met de wagen, ook al is er nog steeds ontwikkeling aan te doen. De Bridgestone-banden werkten goed hier, en telkens we de wagen rijden, achterhalen we er meer van en maken we steeds vooruitgang. Ik voel me zeer positief.”

Patrick Friesacher was niet echt tevreden vandaag: “De wageng gedroeg zich niet zo goed tijdens deze rit, en daardoor kon ik niet echt alles geven. Ik vind de voorkant net een beetje te agressief bij het insturen, dus daar hebben we werk aan. Er is geen twijfel dat de PS05 veen potentieel heeft. We moeten gewoon meer tijd doorbrengen tijdens tests en in de windtunnel om dat potentieel te vergulden.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter