Kimi R�ikk�nenKimi R�ikk�nen: “Ongelukkig genoeg was mijn race van korte duur door een gebroken linkeraandrijving. Ik ben duidelijk enorm teleurgesteld omdat ik een goede start had en een voorsprong kon uitbouwen. We weten nu tenminste dat de wagen snelheid had tijdens zowel de kwalificatie als de race en met enkele aanpassingen voor Spanje binnen twee weken kijk ik al uit om er te gaan racen.”

Alexander Wurz: “Ik ben blij met mijn resultaat vandaag. Ik reed een tactische race, en zeker net voor de eerste pitstop toen ik het gat met Mark Webber en Takuma Sato moest dichten. Ik kon wat voorsprong nemen toen zij binnenreden en dat was genoeg om twee plaatsen te winnen. Ik kon sneller gaan, hoewel ik eerder in de race in het verkeer zat en dus het gat met Jenson niet meer kon dichtrijden. Ik ben gelukkig dat het team mij deze mogelijkheid wou geven en ik deed mijn best om hun goede commentaren ook op de baan waar te maken. Heel erg jammer voor Kimi, hij kon met een fantastisch resultaat eindigen als de wagen het zou hebben uitgehouden.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter