Het is uitgesloten dat Rubens Barrichello in 2014 voor Sauber zal rijden., aldus Kaltenborn.

Eerder zei teambaas Monisha Kaltenborn de komst van de Braziliaan op donderdag nog niet uit te sluiten, maar blijkt dit nu uit respect voor de Formule 1-veteraan te hebben gedaan.

Het verhaal was dat de 41-jarige Barrichello na een afwezigheid van twee seizoenen in 2014 wel eens voor Sauber op de grid zou kunnen staan en dat de Braziliaan de voorkeur zou genieten van de Russische investeerders, om zo Sirotkin te coachen.

Rubens zal niet voor ons gaan rijden., liet Kaltenborn nogmaals aan Reuters weten. Ik vond het gezien zijn staat van dienst en aangezien hij zijn best doet om terug te keren niet gepast om de suggestie zomaar af te schieten, want dat zou zijn kansen niet ten goede komen, maar Rubens is geen optie voor ons.

Een wat rare reden naar de immers bescheiden mening van uw scribent, want een directe “nee” zou veel meer duidelijkheid bieden en ook de geruchtenstroom doen stoppen?

Barrichello bevestigde zaterdag wel oren te hebben naar een rentree. Ons was momenteel niet bekend of Rubens Barrichello toenaderingspogingen zal doen naar de overige Formule 1-teams of zijn loopbaan zal blijven vervolgen in de Braziliaanse Copa Caixa Brazilian V8 stock cars series.

Barrichello zou zo’n vijftien miljoen dollar als sponsorbijdrage hebben, dus alleen daarom al zal de meest ervaren Formule 1-coureur ooit met 322 GP-starts in de belangstelling blijven? We houden het nieuws rond ‘Barri‘ in de gaten…