Tegenwoordig gaan de F1 wagens steeds maar sneller, dit is niet alleen te wijten aan de krachtige V10 motoren of de a�rodynamica, het zijn ook de banden die een grote rol spelen in de Formule 1.

Max Mosley maakte onlangs nog bekend dat hij nieuwe regels wil invoeren, ��n van die regels is dat elk team met hetzelfde merk van band zal moeten rijden.

Voor sommige bandenfabrikanten is dit een uitgelezen kans om zich kandidaat te stellen, voor de rubbergiganten is de Formule 1 goed om nieuwe technieken en samenstellingen te testen voor op onze alledaagse wagens.

Niet iedere bandenfabrikant denkt er zo over, Pirelli heeft al weten dat zij niet de exclusieve rechten willen voor de Formule 1, dat heeft de grote baas van Pirelli, Marco Tronchetti, laten weten op een vergadering met de aandeelhouders.

Bron: Motorsport Aktuell

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter