Het Circuit Park Zandvoort mag geen extra races met veel herrie organiseren. De Raad van State heeft het besluit van de provincie Noord-Holland om het aantal zogenoemde geluidvrije dagen uit te breiden vernietigd.

De provincie wilde het circuit vanaf dit jaar zeven extra dagen met veel geluidhinder toestaan om meer internationale races op Zandvoort te kunnen houden.

Nu kent het Circuit Park Zandvoort vijf dagen waarop races met veel herrie zijn toegestaan. Dat zouden er twaalf moeten worden, besloot de provincie. Maar de Stichting Duinbehoud diende met succes bezwaar in tegen dit besluit vanwege de overlast voor omwonenden en in nabijgelegen natuurgebieden.Vlakbij het circuit liggen stiltegebieden in het Nationaal Park Kennemerduinen en de Amsterdamse Waterleidingduinen.

De Stichting Duinbehoud had ook aangevoerd dat het besluit van de provincie Noord-Holland in strijd is met het Plan van Aanpak voor het circuit uit 1993. In de uitspraak stelt de Raad van State dat de provincie ten onrechte gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheid om de bestaande vergunning aan te passen. De Raad van State vindt de aanpassing zo ingrijpend, dat de hele vergunning moet worden herzien.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter