Eerder schreven wij al dat Pedro de la Rosa zijn functie als directeur van de GPDA [Grand Prix Drivers Association] heeft neergelegd. De La Rosa was sinds 2012 voorzitter van de GPDA. Jenson Button en Sebastian Vettel zijn mede-directeuren bij de bond voor de coureurs.

De GPDA kan men zien als een soort vakbond voor de heren Formule 1-coureurs en is dan ook opgericht om de deelnemers aan het kampioenschap een stem te geven.

Maar nu dreigt de GPDA net als de FOTA met stille trom te verdwijnen?

Het Duitstalige Speed Week schrijft dat niemand zich kandidaat stelde om het voorzitterschap van De la Rosa over te nemen. Deze kwestie staat komend weekend daarom weer op de agenda in Bahrein.

Hoewel de GPDA niet geheel tandenloos is als de FOTA in haar nadagen, hebben de mogelijke opvolgers Button en Vettel teveel aan hun hoofd om ook de GPDA te leiden. Jenson Button zit met een technische achterstand van zijn auto, terwijl zijn rookie teamgenoot Kevin Magnussen zelfs een grotere bedreiging is dan wildebras Sergio Perez vorig jaar!

Wereldkampioen Sebastian Vettel is te druk bezig om nipt aan te haken bij de Mercedessen van Hamilton en Rosberg. Bovendien blijkt Ricciardo geen Webber te zijn. Enkel brute pech en technisch geharrewar weerhield dat de jonge Aussie zijn bewierookte teamgenoot versloeg.

Idem voor Alonso, Hamilton, Rosberg of Massa…

Misschien moet de toekomstige voorzitter een coureur in de luwte zijn? Uw scribent denkt dan aan een Adrian Sutil? Geen topper, dat was de la Rosa ook niet, maar voldoende ervaren om te weten hoe de lijntjes lopen. Of de Italiaan Jarno Trulli, maar of die er zin in heeft om het circus achterna te reizen?

En anders wil ik mijzelf ook wel opgeven voor de job…