Wij konden jullie al vermelden dat Lewis Hamilton werd gehinderd door een spin in zijn laatste run in Q3. De Brit meende dat er een probleem met zijn auto was. Dat bleek een juiste diagnose van Lewis, zo bevestigde teambaas Ross Brawn.

Zowel de spin, als het gevolg, werden veroorzaak door een gebroken, onderste draagarm rechtsachter. Op het moment van schrijven was de oorzaak nog onbekend bij het Brits-Duitse renstal. Wel wordt er vermoedt dat het karakteristiek van het circuit waarbij men veelvuldig over de kerbs rost, bij heeft gedragen aan het defect.

Mercedes AMG GP zal het defect verhelpen in de parc ferme en verwacht geen nadere problemen in de race. Het betreffende configuratie wordt sinds een lange tijd gebruikt door het F1-team, dus behoudt men het vertrouwen in het materiaal.

Wel zal Ross Brawn zijn coureurs instructies geven, om de exit van de chicane [Turn 12 &13] op een andere wijze af te ronden. Het is vooralsnog een situatie dat alleen voorkomt op dit circuit. Lewis zat naast de baan op de kerbs, toen het defect zich voordeed. Echter reed Lewis al het gehele weekeinde op dezelfde manier door de chicane.

Er wordt daar veel van de auto gevraagd. Een snelle linkerknik, vol over de kerbs en ook nog eens volgas. We zullen na het bestuderen van de data, onze coureurs eventueel adviseren dat gedeelte van de chicane te vermijden., zo besloot Brawn tegenover Autosport.