Mike Gascoyne, die eerder Jordan en Renault naar de subtop bracht, heeft nu een uitdaging gevonden bij Toyota. En hij ziet de uitdaging om van Toyota de absolute top in de F1 te maken best zitten.

“Ik ben naar hier gekomen omdat er weinig verandert is in de top 4 van topteams.”

Het gerucht gaat dat het budget van Toyota ongeveer 400 miljoen dollar is, dat is bijna evenveel als dat van Ferrari en McLaren samen. In deze tijden van kostenbesparing verdedigt Gascoyne het hoge budget.

 

“Als je kijkt naar de fabrieken van de top teams dan ben je onder de indruk. Maar zij hebben dan ook 20 jaar gehad om die op te bouwen.”

Gascoyne werd bij Renault weggelokt door een salaris dat naar verluid zeven cijfers bevat. Hij wordt geprezen om zijn organisatorisch talent.

 

“Mijn sterkte zit in het feit dat ik weet waar de prioriteiten liggen als je sneller wil gaan.”

Het vertrek naar Toyota doet menig F1 fan afvragen waar het Japans Duitse team volgend jaar zou staan. En of Renault een afzwakking als die van Jordan kan vermijden…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter