Tom Coronel heeft een nieuwe kans om alsnog in de Formule 1 terecht te komen. Hij heeft een overeenkomst gesloten met Ruud Wildschut, eigenaar van sanitairbedrijf Wilux International BV. Dat bedrijf heeft zich ingekocht bij Minardi, dat vanaf 3 maart officieel Wilux Minardi F1 team heet.

Bij die overeenkomst heeft Wildschut bedongen dat Coronel eerste reserve is en mag rijden als een van de huidige rijders (Baumgartner en Bruni) gedurende het seizoen uitvalt.

Overigens is er nog een kleine kans dat de overeenkomst tussen Minardi en Wilux afketst. Het raceteam heeft ook een principeovereenkomst met een Chinese sponsor. Dat bedrijf heeft de eerste betalingstermijn echter laten verlopen, zodat de weg voor Wilux vrij lijkt.

“Het is echt ongelofelijk’‘, zei Coronel (31) woensdagavond. “Drie weken geleden ben ik gebeld door Wildschut en vandaag moest ik me melden op vliegveld Zestienhoven bij Rotterdam. Daar is het uiteindelijk rondgekomen. Ik sta er nog steeds een beetje van te klappertanden. Maar wat heb ik te verliezen? Ik kan ��n van de twintig coureurs in de Formule 1 worden en daar had ik nooit meer rekening mee gehouden.’‘

Voor Wilux was de keuze voor Coronel weloverwogen. “Bij de onderhandelingen over de deal hebben we inspraak ge�ist bij het aanstellen van een eventuele nieuwe rijder voor het team. Na een aantal gesprekken hebben we gekozen voor Coronel, mits hij in tests aantoont capabel te zijn. Voor aanvang van het seizoen zal hij nog testen met Minardi en waarschijnlijk wordt hij ook testcoureur bij de vrijdagsessies’‘, liet woordvoerder Arno Pieterse namens Wilux weten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter