Rijdt Jacques Villeneuve volgend seizoen dan toch Formule 1 ? De meningen zullen wellicht verdeeld zijn, en veel kijkers zijn meer negatief dan positief. Toch is er een kans dat de Canadese wereldkampioen van 1997 voor zijn zitje zal betalen, daarmee wordt hij dan weer een nieuwe kandidaat voor het tweede stoeltje bij het Jaguarteam.

Villeneuve zijn manager en beste vriend, de Schot Craig Pollock, heeft in Quebec, meer bepaald in Montr�al, een soort hulpfonds opgericht om 5 miljoen dollar bijeen te krijgen voor het tweede zitje. Volgens sommige bronnen heeft het Slam Managment al om en beide dertig verschillende bedrijven gecontacteerd, maar zonder veel succes.

Even deed het gerucht de ronde dat Villeneuve misschien wel testcoureur van McLaren zou worden, in de plaats van Alexander Wurz. Om het tweede stoeltje bij Jaguar, naast de Australi�r Mark Webber, zijn momenteel namen als Justin Wilson, Alexander Wurz, Jos Verstappen, Nick Heidfeld en nu ook Jacques Villeneuve gesignaleerd. De beste kanshebbers lijken Alexander Wurz en Jos Verstappen te worden, dankzij een rijk gevulde sponsorportemonnee. Alexander Wurz zou ook zijn ervaring van bij het topteam McLaren kunnen gebruiken, vermits hij al drie seizoenen testcoureur van dat team is.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter