06 November 2003, Zonnig bij 15�c

Voor het eerst op zijn nog jonge leeftijd reed Nico Verdonck in een Formula 3000 wagen en dan nog wel op het legendarische circuit in onze Ardennen. Nico kreeg deze gelegenheid aangeboden door FIA International Formula 3000 team Astromega en Team boss Mikke Van Hool die ondertussen in het management team van Nico is getreden als sportief manager.

De test was eerst en vooral bedoeld om de wagen te leren kennen en er werd dus niets verwacht qua rondetijden. De aanpassing aan de wagen en de vooral de kracht ervan verliep buitengewoon vlot zodat Nico na een paar rondjes reeds z��r aanvaardbare tijden reed met na ongeveer een twintigtal laps een rondje in 2.13, wat met vooraf gebruikte banden zeer hoopgevend is voor de toekomst.

Een toekomst die na lang beraad en na de mening te hebben gevraagd van top mensen uit zowel de F1 als de F3000 in deze laatste serie ligt.

Van de Formula Reanult 1600 bij Astromega naar de Formula 3000 is weliswaar een grote stap maar nodig in het huidige carri�reverloop in de ��nzitterij.
Nico reed reeds in 2003 voor het team en de samenwerking tussen de mensen binnen het team en hijzelf verliep steeds z��r goed, daarom de keuze om verder te bouwen op het project Nico Verdonck – Team Astromega.

Team Astromega is een monument in de Formula 3000 en de klinkende namen van de piloten die in het verleden voor het team uitkwamen; Alonso, Rodriguez, Wilson, enz…die na Astromega hun plaats kregen in de F1 of Champ Car zijn het bewijs van het top niveau van het team.

Verder hebben we momenteel in Belgi� een super lichting aan jong talent en wij zijn er zeker van dat een Cleisters, Henin fenomeen ook in de autosport kan.

Vandaar de opzet om met de combinatie Belgisch team, Belgische piloot, Belgische partners uit te halen omdat we er vast van overtuigd zijn dat een Belg in de F1 mogelijk is en indien we ons met ons allen achter dit project zetten en we de nodige financi�le steun vinden bij top bedrijven in Belgi� zou dit tot iets heel moois kunnen leiden.

Francis Van Hove en Mikke Van Hool
Management

Bron: Persbericht Astromega

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter