Red Bull-protegé Pierre Gasly debuteerde in Maleisië en mocht ook in Japan rijden.

Vlak voor de race in Suzuka werd bevestigd dat Sainz vanaf Austin de overstap zou maken naar Renault en dat Joylon Palmer zonder job zou zitten.

Een gevalletje Russische inmenging door Kvyat en co.

Daarna werd voor de Amerikaanse Grand Prix in Austin een ‘nieuw’ duo bevestigt, namelijk Daniil Kvyat en Pierre Gasly…

Echter was dat buiten de bemoeienis van Honda gerekend.

Immers is de Japanse motorfiets- en autofabrikant de werkgever van de Fransman aangaande de Super Formula.

Door een mogelijke veto van de Japanners is de inzet van Pierre Gasly in Amerika onzeker door eventuele verplichtingen in de Super Formula, waar de Fransman het kampioenschap kan winnen.

Gasly heeft een achterstand van slechts een half puntje op de klassementsleider Hiroaki Ishiura.

Gasly had het moeilijk in de beginfase van dat kampioenschap, maar won daarna twee races op rij en driemaal op het podium. Ishiura behaalde in dezelfde periode slechts half zoveel punten.

Het is Honda erg gelegen indien Gasly de titel -naar verwachting- zou kunnen behalen, aangezien Ishiura met een een Toyota-turboblok rijdt.

Een gevalletje Japanse kift, dus.

Maar Sainz is al vertrokken naar Renault, dus moet men alvast op zoek naar een vervanger voor één Grand Prix naast Daniil Kvyat.

De eerste die in mijn [FR] gedachte opkomt is Sebastian You hit me, Man Buemi.

De heetgebakerde Zwitser kent het team door en door, en Helmut Marko liet ooit weten dat hij Buemi te snel liet gaan.

Maar Toro Rosso is Red Bull, en Red Bull is niet vies van een flinke publicitaire stunt.

Er zijn 38 coureurs met een superlicentie [waarvoor dank, collega Robbert65 van Brenkelen], maar dan komen zaken als politiek en commercieel belang bij kijken.

Een greep uit de geruchten: Takuma Sato, Robert Kubica, Sebastian Buemi, Sergey Sirotkin, Josef Newgarden, Charles Leclerc, Antonio Giovinazzi en Paul di Resta.

Jullie zien al dat sommigen al zijn verbonden met een ander team of zelfs een ander automerk.

Toch zijn er (wilde) ideeën mogelijk]. Een Formule 1-debuut voor kersvers IndyCar-kampioen Newgarden zou leuk zijn voor het Amerikaanse publiek.

Een andere ‘Amerikaanse winnaar‘ is Sato, die sinds zijn zege in de Indy 500 ook veel bekendheid geniet in de VS.

Of toch Kubica? Maar zijn manager Nico Rosberg vindt dat geen goed idee.

Als je zonder test in het diepe gegooid wordt met een vreemde auto, dan kun je alleen maar verliezen. Ik blijf dan liever werken aan mogelijkheden om Robert in een stoeltje bij Williams te krijgen., aldus de regerend wereldkampioen.



Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!