Kimi R�ikk�nen reed vandaag in de kwalifcatie de tweede tijd, maar zal door z’n motorenwissel in het begin van de vierde vrije training tien plaatsen verder achteruit moeten starten. Juan Pablo Montoya reed de vierde tijd en start dus vanop plaats drie.

Daarom zijn er dus frustraties bij Kimi, aangezien hij net als in Frankrijk een goede kwalificatierondje teloor ziet gaan. Maar hij kan ook relativeren: “Het is frustrerend om de motor te moeten wisselen en opnieuw de straf van 10 plaatsen te moeten incasseren, maar we hebben vorig weekend in Frankrijk laten zien wat mogelijk is. Er is niet dat ik eraan kan doen behalve voort te gaan met alles, zo hard mogelijk te pushen en hopen dat onze strategen het juist hebben. De ronde was goed, maar ik ben een beetje wijd gegaan in ��n van de snelle bochten. Ook kon ik, aangezien de motor het vroeg in de tweede sessie begaf, niet rijden met de nieuwe banden in die sessie, wat alles nog uitdagender maakte tijdens mijn snelle ronde. In de racerij kan alles gebeuren en we zullen ons best doen en hopen op een spannende Grand Prix morgen.”

MontoyaJuan Pablo Montoya van zijn kant start morgen derde, dat is de beste startplaats die hij dit seizoen al gehad heeft. Hij is dan ook tevreden over z’n kwalificatie: “Het was een goede rondetijd. Ik kon ��n of twee tienden sneller geweest zijn, maar ik was een beetje voorzichtig bij het insturen van de eerste bocht door de wind en ik verloor plots veel grip toen ik instuurde in Becketts. Afgezien daarvan was de rest van de ronde vrij goed en ik pushte als een gek. De kwalificatie is hier in Silverstone belangrijk en al is het een nadeel om vroeg te moeten rijden, ik kon toch op de tweede rij geraken en ik hoop dat het een sterke race zal zijn voor mij.”

Ron Dennis insinueerde dat zijn jongens zeer zwaar geladen zijn voor de race door de volgende korte verklaring: “De startplaatsen laten amper onze racestrategie zien, die natuurlijk uiteindelijk de uitkomst van de race bepaalt. Zowel Kimi als Juan Pablo hebben buitengewoon goed werk geleverd wat, net als in Frankrijk, pas duidelijk zal worden in de loop van de race.”

Norbert Haug van Mercedes tenslotte excuseerde zich zowel bij Kimi als bij het hele team van monteurs, dat zeer hard heeft moeten werken om de nieuwe motor nog ge�nstalleerd te krijgen. Het zou gaan om een fout aan de aandrijving van de oliepomp.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter