Over enkele weken wordt bekend of de Formule 1 terugkeert naar Frankrijk. Het land zou in 2013, vijf jaar na de laatste Franse Grand Prix, opnieuw gastheer kunnen worden voor de koningsklasse van de autosport, zo meldt Le Figaro.

Het voorstel is voorgelegd aan premier François Fillon. Als hij groen licht geeft zullen minister van sport David Douillet en Nicolas Deschaux, president van de Franse autosportbond, de terugkeer van de Grand Prix aankondigen. De race wordt in dat geval dan gehouden op Paul Ricard. Op dat circuit werden tussen 1971 en 1990 veertien Grands Prix verreden.

Voor de Grand Prix is dertig miljoen dollar aan kosten gereserveerd. Daarvan is twintig miljoen bestemd voor de te betalen premie voor het organiseren van de race. Er wordt verwacht dat de Grand Prix voor twintig miljoen aan eigen inkomsten kan zorgen, waardoor de overheid nog tien miljoen zou moeten bijleggen.

Voor de Franse Grand Prix is ook al een datum voorgesteld. De race zou plaats moeten vinden op 1 september 2013. De Fransen willen de organisatie van een Grand Prix afwisselen met de Belgen, waarbij er het ene jaar op Paul Ricard gereden wordt en het andere jaar op Spa-Francorchamps.