De Grand Prix van Frankrijk zal vanaf 2018 weer op de Formule 1-kalender staan. De race zal vanaf 2018 op het circuit van Paul Ricard plaats vinden, de organisatoren hebben een vijfjarige overeenkomst met de FOM afgesloten. Dit alles werd vandaag bekend gemaakt op een persconferentie in Parijs.

Bij de persconferentie waren Eric Boullier van McLaren en Renault F1-CEO Cyril Abiteboul aanwezig. Zij hebben een doorslaggevende rol gespeeld in de terugkeer van de Franse grand prix.

De organisatoren verwachten in 2018 70.000 bezoekers, dit zal in de jaren na 2018 verder moeten groeien. Rondom het circuit zal door de overheid worden geïnvesteerd in de infrastructuur om de toe – en afstroom van het verkeer in goede banen te kunnen leiden.

De Grand Prix van Frankrijk vond in 2008 voor het laatst plaats op het circuit van Magny Cours. Paul Ricard is niet nieuw op de kalender, tussen 1971 en 1990 organiseerde het veertien keer een grand prix.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.