De kans bestaat dat Franck Montagny al in Frankrijk zijn racedebuut maakt. De 27-jarige testcoureur van Renault maakt er geen geheim van dat hij het naar zijn zin heeft aan de top van de Formule 1, maar toch eigelijk liever zou racen. Een gerucht dat de laatste week is ontstaan is dat hij al in Frankrijk, voor eigen volk dus, zijn debuut zou maken. In een Jordan, weliswaar. Ook Formule 1-opperhoofd Bernie Ecclestone zou graag een Fransman op de grid zien staan. Nu Olivier Panis als testcoureur actief is bij Toyota Racing, is het voor het eerst sinds 1965 dat er geen Fransman aan een Grand Prix deelneemt.

De coureur die dan plaats zou moeten ruimen is de Portugees Tiago Monteiro. Narian Karthikeyan, zijn Indiase teamgenoot, lijkt zo goed als zeker van zijn zitje voor het hele seizoen te behouden. De kans bestaat zelfs dat Monteiro al vanaf Canada vervangen wordt. Dat zou jammer zijn voor de Portugees, nu hij stilaan het niveau van zijn teammaat begint te halen en vorige race zelfs beter deed dan Karthikeyan.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter